Please use this identifier to cite or link to this item:
http://riu.ufam.edu.br/handle/prefix/7074
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor1 | Yamaguchi, Klenicy Kazumi de Lima | - |
dc.contributor.advisor1Lattes | http://lattes.cnpq.br/9935066425464773 | pt_BR |
dc.contributor.referee1 | Chamy, Michel Nasser Correa Lima | - |
dc.contributor.referee2 | Malosso, Milena Gaion | - |
dc.creator | Batalha, Luana Cássia Batista | - |
dc.date.accessioned | 2023-10-16T15:55:28Z | - |
dc.date.available | 2023-10-16T15:55:28Z | - |
dc.identifier.uri | http://riu.ufam.edu.br/handle/prefix/7074 | - |
dc.description.abstract | The mushroom is popularly used both in food and medicinal use and the genus Pleurotus known as Salmon mushroom is cultivated period in the rainy season, which is when the mushroom grows in planks, tree trunks. The objective of this work is to present an integrative review of the genus Pleurotus, and the results were detected 8 articles found in the database related subjects about the mushroom that is important both for our health and for our food because it is rich in protein, fiber and vitamins and the intention of obtaining a low-cost biotechnological by-product. Final considerations presented that are of great importance the use of mushrooms for food industries due to the presence of protein sources and great potential for cultivation | pt_BR |
dc.description.resumo | O cogumelo populamente são utilizados tanto em alimentos como uso medicinais e o gênero Pleurotus conhecida como cogumelo Salmon é cultivada no período chuvoso que é quando o cogumelo obtém o crescimento em tabuas, tronco de arvores. O objetivo desse trabalho é apresentar uma revisão integrativa do gênero Pleurotus, e os resultados foram detectados 8 artigos encontrados na base de dados assuntos relacionados sobre o cogumelo que é importante tanto para nossa saúde como para a nossa alimentação por ser rico em proteína, fibras e vitaminas e o intuito de obter um bioproduto biotecnológico com baixo custo. Consideração finais apresentados que são de grandes importâncias a utilização dos cogumelos para indústrias de alimentos devido a presença fontes de proteínas e grande potencial de cultivo. | pt_BR |
dc.language | por | pt_BR |
dc.publisher.country | Brasil | pt_BR |
dc.publisher.department | ISB - Instituto de Saúde e Biotecnologia (Coari) | pt_BR |
dc.rights | Acesso Aberto | pt_BR |
dc.subject | Revisão | pt_BR |
dc.subject | Pleurotos | pt_BR |
dc.subject | Biotecnologia | pt_BR |
dc.subject | Cogumelo | pt_BR |
dc.subject.cnpq | CNPQ::CIENCIAS BIOLOGICAS | pt_BR |
dc.title | Cogumelo do gênero pleurotus: uma revisão | pt_BR |
dc.type | Trabalho de Conclusão de Curso | pt_BR |
dc.creator.affiliation | Universidade Federal do Amazonas | pt_BR |
dc.date.event | 2023-06-27 | - |
dc.publisher.localpub | Coari (AM) | pt_BR |
dc.subject.controlado | Cogumelos - Cultivo | pt_BR |
dc.subject.controlado | Cogumelos comestíveis - Análise | pt_BR |
dc.contributor.advisor1orcid | https://orcid.org/0000-0001-7998-410X | pt_BR |
dc.creator.affiliation-init | UFAM | pt_BR |
dc.publisher.course | Biotecnologia - Bacharelado - Coari | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalho de Conclusão de Curso - Graduação - Ciências Biológicas |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TCC_LuanaBatalha.pdf | 249,33 kB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License